torsdag 23. september 2010

2 til albumet til min kjære bror - KK2

Da er vi ute med KK2 - Kreative Krumsprings 2. utfordring, og jeg må vel bare innrømme at jeg ikke er spesielt glad i denne oppgaven...
Ikke for det at den ikke er bra - da den ble foreslått syntes jeg den var super!
Problemet er bare at jeg er ingeniør (sivil ingeniør for å være mer korrekt) og det er ikke til å legge skjul på at ingeniører liker ting de kan sette to streker under svaret på (altså at ting er helt korrekt, ikke antagelser eller tilnærminger). Vi tolker helst minst mulig, og synes det er trygt og godt når vi har en formel eller regelverk å forholde oss til, og da bruker vi det så godt vi kan.
Og her kom altså min største utfordring med denne oppgaven...
For sjøl om sponsor arkene jeg skulle bruke (Cosmo Cricket - en av mine favoritter), fargene (oransje, grønt, blått og rødbrunt) og tema (litt åttitallsaktig) passer meg glimrende, så var det her en skisse... OG det er noe jeg ikke takler...

Enda så kul jeg synes Skissedilla er, og hvor mye jeg beundrer de bidragene som lages, så har jeg vel aldri lagd noe sjøl. Jeg fikser det bare ikke... Jeg klarer ikke å løsrive meg fra de linjer og firkanter og sånn som skissa viser, og ender med noe jeg ikke skjønner at jeg i det hele tatt vil putte i et album...

Denne oppgaven utsatte jeg til det aller siste, og sleit skikkelig. Jeg måtte gå tilbake til albummene mine og se på hva jeg har lagd tidligere, for å finne inspirasjon til å i det hele tatt klare å lage noe som gjenspeiler meg sjøl og min scrappestil.
Så med det som utgangspunkt; ikke bedøm meg for hardt...

Utrolig nok endte jeg med hele to bidrag til denne utfordringen. Rett og slett fordi jeg måtte begynne på to LO´er før jeg klarte å fullføre de *oops*
Jeg har brukt bilder av min kjære bror, og som han skal få til albumet sitt. Selvom foreldrene våre har vært veldig flinke til å ta bilder av oss, så har de sviktet litt på å sette de i album. Og ettersom jeg har den største interessen har jeg fått kaste meg over alle bildene som mamma og pappa har, og har vel nå lagd fem album eller noe med bilder av fra min barndom. Men, så syntes jeg at tantebarna mine også skulle få se hvordan faren deres var som liten, så derfor har det blitt et album på broren min også. Han får noen sider hvert år, for her lages det bare etter lyst:)

Første jeg viser er fra Erik var en 2 år tenker jeg.
Det er dessverre ikke så mange bildene jeg har tatt med meg fra han (jeg er litt sjølopptatt så jeg har fokusert på mine bilder), men her hadde jeg flere bilder av han i samme genser, og det ble utgangspunktet mitt for utvalget her. Jeg synes klærne på midten av 70-tallet bare er utrolig festlig, og sjøl om antrekkene til tider kan se grusomme ut, så har min mor forsikret meg om at både Erik og jeg var særdeles moteriktig kledt. Her er jeg mest imponert over tapeten på det nederste bildet, for den synes jeg er inmari kul (jepp - jeg er fan av 60- og 70-tallet :) )


Som du ser ble det ganske likt skissa...
Jeg har brukt pompom-bånd her da, noe jeg har en tendens til å kjøpe, men ikke bruke. Syntes det passet godt sammen med de hjemmesydde klærne:)

I bidrag nr 2 har Erik blitt litt eldre, og storebror faktisk:)
Mamma og pappa kjøpte sykler til seg og Erik og jeg fikk sykkelsete (med tanke på hvor lite sikkert det sykkelsete er så er det jo et under at jeg har overlevd...). Og her pusser Erik stolt på sin sykkel.
Han hadde fått en såkalt rAcer sykkel (utalles som det skrives, altså ikke reser som man sier i dag), med bukkestyre og var uhorvelig stolt. Jeg var vel tre eller fire og hadde fått sykkelsete og var ikke like stolt. Da jeg var lita fikk man nemlig ikke sykkel før man var seks-sju år, i motsetning i dag hvor man får de mye tidligere. Sykler var dyrt og dermed noe man ikke fikk før man var stor nok til å ha de i mange år.


Her har jeg brukt ric-rac bånd og bokstaver fra BG i tillegg til ark og chipboard fra Cosmo Cricket.
Ric-rac er for meg veldig 70-tall, fordi mamma brukte det på masse av klærne hun sydde til oss. Billig og dekorativt:)

Ja, ja...
Litt langt dette - men jeg håper du også kan la deg inspirere av oppgaven vår og bli med på KK2:)

Ha en fortsatt fin kveld og helg - for meg blir det kanskje en Oslo-tur, jobbing og scrapping i helga:)

2 kommentarer:

Ellen Karin sa...

Får ikke opp bildene dine i bloggen din jeg, men har jo sett dem inne hos Kreative Krumspring Herlige sider begge to, og så koselig at du scrapper album til broren din da.

Håper du får ei fin helg.

Aquarell sa...

Fikk heller ikke op LOene dine her inne, men så de også hos Kreative Krumspring, og de var kjempeflotte! :)
Morsomt å scrappe gamle bilder.