søndag 6. juni 2010

I all enkelhet - NiB sin juniutfordring

Jeg er nok mer glad i interiør på papiret (dvs i blogger og blader) enn jeg er til å gjennomføre i mitt eget hjem. Det er så utrolig mye flott der ute, og jeg tenker stadig at "oj - sånn vil jeg også ha", men i praksis fungerer det ikke i mitt (eller mer riktig vårt) hjem. Det er rett og slett ikke meg!

Jeg har kost meg masse med alle de flotte stillebenene som alle har lagd til NiB sin juniutfordring, men jeg synes kanskje at alt som har kommet inn er i samme stil... Så derfor så må jeg bare vise to i Gro-stil, bare for å veie opp litt...

Det første er fra hobbyrommet mitt - og er en samling av grønne bokser og glass, og i bakgrunnen et mixed media bilde som jeg har lagd.
Dette er en herlig kontrast til det mye hvite jeg har på rommet, og som sprer energi og glede:)

Det andre jeg vil vise frem kaller jeg "I all enkelhet", og er ikke noe spesielt på noen som helst måte, men jeg vil vise at selv helt enkle ting kan være vakkert (ihvertfall i mine øyne).
Dette er nok mitt favorittmøbel - en sjenk kjøpt på Fretex for mange år siden. Logistikkmessig kjøpt på et utrolig ugunstig tidspunkt, men det var et møbel som hverken mannen min eller jeg klarte å gå fra. Den er beholdt akkurat slik den er, sjøl om den har noen skader, og slik skal den forbli. En god del møbler får et nytt liv med en ny farge, men jeg synes også at alt for mange nå er alt for raske til å male alt hvitt og dermed ødelegger masse møbler.

På sjenken har jeg et stort fat med masse lysestaker. Jeg klarte rett og slett ikke velge hvilke lysestaker jeg skulle ha fremme, så jeg satte alle jeg hadde i sølvfarge der og har lys i masse forskjellige farger. Jeg tenner 3-4 lys av gangen, så her er ingen lys like lange. Stettefatene er arv fra både min manns og min familie, og jeg synes det er godt å ha ting fremme som har tilhørt mennesker som vi var glad i og som var glade i oss. Vi har også bilder fra da vi begge var små, og i bakgrunnen to bilder av Håkon Bleken. Bildene var en innflytningsgave fra pappa, og sjøl om jeg nok ikke hadde kjøpt de sjøl, så passer de bare så godt inn hos oss, og vi har blitt veldig glad i bildene:)

Mine stilleben lever nok ikke opp hva mange andre har vist frem, men det er ting som betyr noe for meg og som ikke minst - dette er ikke arrangert for bildene sin skyld. Sånn ser det ut hver dag (med unntak av sjenken da, som har en evne til å bli lagringsted for diverse ting)...5 kommentarer:

Hilde Heimdal sa...

Kjempefint det bildet med alle grønn fargene, det var stiiilig :)))

Ellen Karin sa...

Synes bildene dine var flotte jeg - og veldig personlige. Enig i at det grønne var veldig friskt og fint. To veldig forskjellige stilarter. Spennende at du mikser slik i huset ditt.
Jeg klarer heller ikke å kjøre noen gjennomført stil. Her blir det hummer og kanari ettersom hva jeg synes er fint. Trøster meg med at det blir mer "meg" på den måten, selv om det ikke kvalifiserer til å komme i et interiørblad. :)

Ha en fin kveld.

salige lavendel sa...

Jeg synes det er topp når man klarer å ha sin egen stil. Man kan gjerne får inspirasjon fra andre og rappe ideer og trender, men gøy at ikke alt blir prikk likt.

. sa...

Så moro at du ville være med på min lille mini give away...lykke til må en jo si :)
hilsen m !

Monica sa...

Den sjenken din er jeg grønna v misunnelse over Gro! Den er helt fantastisk, har faktisk drømt om den en natt etter at vi var hos deg på pizza! :)

kjempeflotte stilelben Gro, det grønne er jo HElT deg!!! ;)